Hráškový prívarok so zemiakovými mini-plackami (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Farebné jedlo do farebného slnečného dňa. :)
2 porcie |
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť zemiaky v šupke.
- Na panvicu si dáme trochu vody a cibuľku v nej podusíme do priesvitna.
- Následne pridáme hrášok, spolu s mrkvou a zelerom nakrájanými na tenké hranolky. Takisto paradajkový pretlak a javorový sirup.
- Pridáme 2 až 3 PL ľanových semienok, podľa toho, či máte radi hustejší alebo redší prívarok.
- Všetko zalejeme vodou a osolíme podľa chuti. Varíme 15-20 minút.
- Po uvarení pridáme šalviu a jedlo posmelšie ochutíme čiernym korením, kto má rád, pridá aj chilly. Prikryjeme jedlo a necháme ho na najslabšom plameni hriať.
- Do misky nachystáme múku, ľanové semienka, majorán a soľ.
- Pridáme k nim zemiaky, ktoré sme si ošúpali a najemno postrúhali.
- Vytvarujeme mini placky a na oleji ich opražíme do zlatohneda. (Z množstva ich vyjde cca 10 ako vidno aj na tomto obrázku)
- Dáme na tanier a podávame, dobrú chuť.