Hráškový prívarok so zemiakovými mini-plackami (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Farebné jedlo do farebného slnečného dňa. :)

2
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť zemiaky v šupke.
  2. Na panvicu si dáme trochu vody a cibuľku v nej podusíme do priesvitna.
  3. Následne pridáme hrášok, spolu s mrkvou a zelerom nakrájanými na tenké hranolky. Takisto paradajkový pretlak a javorový sirup.
  4. Pridáme 2 až 3 PL ľanových semienok, podľa toho, či máte radi hustejší alebo redší prívarok.
  5. Všetko zalejeme vodou a osolíme podľa chuti. Varíme 15-20 minút.
  6. Po uvarení pridáme šalviu a jedlo posmelšie ochutíme čiernym korením, kto má rád, pridá aj chilly. Prikryjeme jedlo a necháme ho na najslabšom plameni hriať.
  7. Do misky nachystáme múku, ľanové semienka, majorán a soľ.
  8. Pridáme k nim zemiaky, ktoré sme si ošúpali a najemno postrúhali.
  9. Vytvarujeme mini placky a na oleji ich opražíme do zlatohneda. (Z množstva ich vyjde cca 10 ako vidno aj na tomto obrázku)
  10. Dáme na tanier a podávame, dobrú chuť.