Hovädzie závitky na cestovinách s pistáciami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
170 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso opečieme na oleji, pridáme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu a posekanú cibuľu. Opražíme dohneda, podlejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a necháme pri nízkej teplote rozvariť, kým sa mäso nerozpadáva. Necháme trochu vychladnúť a za pomoci potravinárskej fólie vytvoríme z kúskov mäsa závitky, ktoré necháme stuhnúť.
  2. Stuhnuté závitky nakrájame na porcie, zabalíme do šlajera (závoja) z bravčovej čepcovej sieťky a necháme v rúre zapiecť.
  3. Z polohrubej múky, kukuričnej múky, soli a vajca pripravíme zemiakové cesto a nakrájame ho na široké rezance. Uvaríme ich, krátko osmažíme na orechovom oleji s čili papričkami a so sekanými pistáciami.
  4. Zapečené hovädzie závitky podávame na ochutených cestovinách.