Hovädzie na smotane

Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s údenou domácou klobáskou a fazuľkami.

4-5
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila.
  2. Nakrájala som ho na kocky.
  3. Pripravila som si slaninu aj cibuľu.
  4. Paradajku a papriku som nakrájala na kocky. Paradajku keď pokrájate na malé kocky, nie je potrebné ju ošúpať, neroluje sa koža.
  5. Vybrala som z mrazáka fazuľku a nechala som ju samovoľne roztápať. Mäso potrebuje na dusenie svoj čas, takže zatiaľ sa fazuľka rozmrazí.
  6. Na panvicu som dala vytopiť nakrájanú slaninu.
  7. Pridala som k nej cibuľu a nechala opiecť do svetlohneda a hneď som pridala aj mäso.
  8. Mäso som dusila samovoľne za občasného premiešania, pokiaľ sa neodparila všetka tekutina.
  9. Zostalo mäso už iba na tuku.
  10. Teraz som pridala papriku a paradajku.
  11. Osolila, okorenila, pridala som rascu a červenú mletú papriku. Všetko som dobre premiešala.
  12. Podliala som iba malým množstvom vody a pridala som bobkové listy a nové korenie. Počas celého dusenia mäsa, pridávam tekutinu vždy len po malých dávkach asi jeden deci. Dusila sa pod pokrievkou 50 min.
  13. Keď som mäso podliala tretí krát, pridala som aj nakrájanú klobásu.
  14. K mäkkému mäsu som pridala fazuľky.
  15. Pridala som smotanu s múkou a už iba chvíľku nechala prejsť varom.
  16. Hotové jedlo. Pokiaľ sa dusilo mäso, stihla som urobiť aj prílohu nokerle.
  17. Vynikajúca chuť hovädzieho mäsa. Prajem vám dobrú chuť.