Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami

izabella929 - fotkaizabella929, 21. júna 2015

Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami..

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL domáca
1 PL
podľa chuti
Príloha:
 so smotanou nové




Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku som umyla, osušila, pokrájala na plátky. Na panvicu som dala roztopiť masť a zoštenky som opiekla z oboch strán.Opečené mäso som osolila, potrela horčicou, okorenila a podliala malým množstvom teplej vody..mäso som zakryla pokrievkou a nechala pomaly dusiť za občasného podlievania malým množstvom teplej vody..pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu..nové zemiaky som ošúpala , pokrájala na kolieska a uvarila..uvarené som zmiešala so smotanou a posypala zelerovou vňaťkou..na panvici som opiekla tekvicové semienka..hotové mäso som uložila na taniere,uložila som smotanové zemiaky a mäso som posypala opraženými tekvicovými semienkami..prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

klaudia968
@izabella929 Izka, výborné, ako som raz písala v komentári Lackovi v jednoduchosti je krása, myslím si, že to platí aj teraz. 5*
afataga
paradny obed, semienka ma nenapadlo dat na maso, ja stale hovorim, ze ty si velky vymyselnik :-)
patroveckypitrs
Ja len žasnem a nestačím zavrieť ústa v nemom úžase @izabela929 ako to všetko stíhaš.Nemám zjedene jedno jedlo a už je tu druhe. Klobúk dolu pred takou kuchárkou.5*****.
sracz
Som, aspoň si myslím, dobrý "jedák", ale dnes sa neviem rozhodnúť, milá @izabella929 s ktorou z Tvojich dnešných 5* ponúk začať. Šikovná "sýkorka", rúča gazdinka, s citom pre dobro a krásu. Nech Ti to ŽIVOT 100 000 násobne odplatí!
izabella929
@klaudia968 , mám rada jednoduché jedlá..@afataga , semienka boli vynikajúce a hodili sa k mäsu..@patroveckypitrs , v tomto čase mám viac času na prípravu jedál, kým som mala veľkú záhradu, zostávalo mi menej času na kuchtenie..som rada, že sa ti jedlo páči.-)@sracz ,najlepšie bude ochutnať všetky rad-radom..čo povieš? bola by som rada, keby sa tvoje priania splnili..)@ancicka , vďaka..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)