Dusené hovädzie mäso
Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na
rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance nakrájanú hlivu kráľovskú. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu a necháme prevrieť.
- Karlovarská knedľa: Najemno nakrájanú cibuľu speníme na
masle, zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Zmes nalejeme
na pokrájané pečivo, pridáme rozšľahané vajcia, posekanú vňať, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Miešame, až kým sa zmes nespojí. Zabalíme do fólie a dáme variť do vriacej vody na
30 minút.
- Knedľu nakrájame a podávame s mäsom a so šťavou.
|