Hovädzí steak
Hovädzí steak s paradajkovým dipom
Autor receptu: redakcia
30 (+ odležanie) minút príprava |
Postup- Mäso potrieme olivovým olejom, okoreníme hrubo podrveným zeleným korením a necháme odpočívať aspoň 30 minút. Pór potrieme olejom
a osolíme.
- Na dip ogrilujeme paradajky napichnuté na ihly. Polovicu ugrilovaných paradajok posekáme
a premiešame s pretlačeným cesnakom, nadrobno nasekanou šalotkou, údenou paprikou, medom, so zvyšným olejom, s worcesterskou omáčkou a so soľou.
- T–bone steaky grilujeme 5 minút z jednej strany. Potom ich otočíme, potrieme paradajkovým dipom a grilujeme ďalších 5 minút. Póry grilujeme súčasne s mäsom domäkka.
- Hotové steaky a póry zložíme z grilu a necháme v teple odpočívať. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a servírujeme s paradajkovým dipom, grilovaným pórom a paradajkami.
|