Hovädzí steak

Hovädzí steak s paradajkovým dipom

Autor receptu: redakcia

30 (+ odležanie) minút
príprava

Postup

  1. Mäso potrieme olivovým olejom, okoreníme hrubo podrveným zeleným korením a necháme odpočívať aspoň 30 minút. Pór potrieme olejom a osolíme.
  2. Na dip ogrilujeme paradajky napichnuté na ihly. Polovicu ugrilovaných paradajok posekáme a premiešame s pretlačeným cesnakom, nadrobno nasekanou šalotkou, údenou paprikou, medom, so zvyšným olejom, s worcesterskou omáčkou a so soľou.
  3. T–bone steaky grilujeme 5 minút z jednej strany. Potom ich otočíme, potrieme paradajkovým dipom a grilujeme ďalších 5 minút. Póry grilujeme súčasne s mäsom domäkka.
  4. Hotové steaky a póry zložíme z grilu a necháme v teple odpočívať. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a servírujeme s paradajkovým dipom, grilovaným pórom a paradajkami.