Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzí plátok na provensalských bylinkách fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. januára 2019

Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami

6
porcií
12 minút
príprava
80 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
1 PL
1 ks
podľa chuti
štipka
1 PL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom...

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájala na plátky a trošku naklepala.

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Masť som dala rozohriať do panvice a sprudka som mäso opiekla.

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výpek som vyliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu a orestovala.

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som trošku papriky, podliala vývarom a nechala som ho prejsť chvíľku varom.

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložila som mäso, solila, korenila a pridala provensalské bylinky a dusila som pomaly pod pokrievkou, podľa potreby som priliala vývar, ale vždy iba malé množstvo.

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bylinky...

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 80 minútach mäso bolo mäkké a šťavu som zahustila kukuričným škrobom.

    Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som ho s tarhoňou a hlávkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Výborný oběd, hovězím masíčkem nikdy nepohrdnu. A tarhoňa k tomu je dobrá volba. Slinky se mi sbíhají. Pěkný, chutný receptík i fota!
Ďakujem pekne za komentáre.Toto mäso som kúpila od rodinného priateľa, takže nie je z Marketu a má celkom inú chuť.Predávali 10 kg balíčky, tomu sa odolať nedá..

Pridaj komentár k receptu: