Dusené hovädzie mäso
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
6 porcií |
12 minút príprava |
80 minút na 160 °C |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom...
- ...nakrájala na plátky a trošku naklepala.
- Masť som dala rozohriať do panvice a sprudka som mäso opiekla.
- Výpek som vyliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu a orestovala.
- Pridala som trošku papriky, podliala vývarom a nechala som ho prejsť chvíľku varom.
- Vložila som mäso, solila, korenila a pridala provensalské bylinky a dusila som pomaly pod pokrievkou, podľa potreby som priliala vývar, ale vždy iba malé množstvo.
- Bylinky...
- Po 80 minútach mäso bolo mäkké a šťavu som zahustila kukuričným škrobom.
- Podávala som ho s tarhoňou a hlávkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť