Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom

Autor receptu: elixir

Toto bolo moje prvé jedlo z kuracieho mäsa, ktoré som uvarila, keď som bola tínedžerka. Veľmi mi chutila kombinácia mäsa s horčicovou omáčkou, ešte stále ju mám veľmi rada. Možno sadne v takejto úprave aj niekomu z vás.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si surovinky.
  2. Očistíme a dáme si variť ružičkový kel tak na 5 minút. Dáme variť ryžu - do vody pridáme 1 PL masla, soľ a curry korenie. Varíme podľa toho ako veľa času nami zvolená ryža potrebuje. Pokračujeme cibuľkou - očistíme a opražíme opäť na 1 PL masielka. Keď bude sklovitá, tak si z nej časť odoberieme kto chce, aby bolo trošku z nej aj do ryže.
  3. Medzitým si nakrájame mäsko na rezance. Pridáme ho na panvicu s 1 PL masla , posolíme, okoreníme - čiernym korením, červenou paprikou mletou a poprášime múkou... popražíme. Keď sa nám zdá dostatočne opečené, podlejeme ho vodou, pridáme majorán a necháme 8-10 minút dusiť.
  4. Medzitým si opäť pripravíme ružičkový kel, dáme ho do hrnca a na 1 PL masla opekáme. Okoreníme muškátom a bylinkovou soľou, pridáme nakrájaný cesnak.
  5. Ryža sa nám už medzitým uvarila, môžeme ju zmiešať s cibuľou, ktorú sme si odložili bokom. Ja to však robím až keď sa mi opraží ružičkový kel, zmiešam ich v tom istom hrnci s maslom a koreniami čo v ňom zostali, takže trošku z chute opečeného kelu sa dostane aj do ryže.
  6. Medzitým sa nám dodusilo mäsko a môžeme doň pridať smotanu, po chvíli pridáme aj horčicu. Chvíľku povaríme na miernom plameni a môžeme servírovať.