Pudingový zákusok

Holandské rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Sviatočný zákusok vhodný aj pre veľkonočných kúpačov.

20
porcií
60 minút
príprava
4x7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hladkú múku som preosiala, pridala štipku soli a urobila jamku pre tekutú medovú hmotu.
  2. V miske som nad parou nechala roztopiť maslo, med a cukor. Keď sa všetko roztopilo, pridala som vajcia a sódu a všetko zmiešala. Túto hmotu som zamiešavala do múky, napokon som pridala smotanu. Tieto suroviny spolu presne podľa receptu sú výborné a netreba nič pridávať, naviac je z toho dobre miesiteľné aj vaľakateľné cesto.
  3. Všetko som zmiesila a vypracovala hladké nelepivé cesto. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti. Netreba nechať odpočívať ihneď sa dá s ním pracovať.
  4. S minimálnym podsypaním takmer bez múky som ho vyvaľkala priamo na pečiacom papieri.
  5. Všetky 4 cestá vyvaľkané. Pred pečením som ho popichala vidličkou.
  6. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 7 min. Treba dávať pozor, lebo sa rýchlo upečú a prepečené cesto nebude absorbovať vlhkosť z krému a bude suché a lámavé. Vždy to robím tak, že upečené pláty ukladám na seba aj s papierom, aby som zabránila vysušeniu plátov pokiaľ ich naplním.
  7. Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Pokiaľ sa chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny.
  8. Postupne som po lyžici pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala rumovú arómu a všetko vyšľahala.
  9. Krém som rozdelila na 2 časti.
  10. Jeden krém som vrátila do mixéru a pridala som k nemu kakao a dobre vymiešala. Do bieleho krému som vmiešala 2 vanilkové cukry. Uložila oba krémy do chladničky.
  11. Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát a natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela kakaový krém. Položila som druhý plát.
  12. Druhý plát som natrela čerešňovým džemom tak, že som do horúceho džemu pridala v deci vode vymiešaný Zlatý klas a uvarila hustý lekvár a ešte horúci som ho vyliala na druhý plát cesta. Položila som tretí plát cesta na lekvár.
  13. Tretí plát som natrela horúcim lekvárom a natrela bielym krémom.
  14. Biely krém som zakryla posledný plátom a ako bežne robím zaťažila 4 kg múky a uložila na noc do chladničky.
  15. Druhý deň som urobila polevu a poliala som koláč a nechala stuhnúť.
  16. Krájala som horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.