Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Hlivu umyjeme a nakrájame na rezance. Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu opečieme dozlata a pridáme hlivu. Keď hliva pustí vodu, posolíme, pokoreníme a pridáme červenú sladkú papriku. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.
  2. Potom pridáme smotanu na šľahanie a varíme ešte 5 minút. Po uvarení dochutíme a zahustíme zemiakovým škrobom.
  3. Halušky pripravíme zo surových ošúpaných a nastrúhaných zemiakov, do ktorých pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, vajcia, posekanú petržlenovú vňať a pohánkovú múku. Vypracujeme redšie cesto a halušky varíme v osolenej vode ešte 5 minút po vyplávaní na povrch.