Hlivový guláš
Hlivový guláš
Autor receptu: redakcia
Postup- Hlivu nakrájame asi na 1 centimeter hrubé
rezance. Spodnú časť hlivy asi 1 cm zrežeme.
Cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do hrnca
s rozpálenou masťou a pražíme dozlatista.
- Pridáme nakrájanú hlivu, pretlačený cesnak, premiešame, pridáme mletú papriku, paradajkový
pretlak, soľ, koreniny a premiešame. Pridáme papriku nakrájanú na tenké rezance a nadrobno nakrájanú ošúpanú paradajku, stíšime oheň, premiešame, dolejeme asi 2 dl vody a dusíme 30 min.
- Nakoniec pridáme postrúhaný zemiak a ak
treba, podlejeme vodou a dusíme 15–20 minút.
Nakoniec dochutíme a môžeme podávať s varenými zemiakmi.
|