Hlivový guláš

Hlivový guláš

Autor receptu: redakcia

6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu nakrájame asi na 1 centimeter hrubé rezance. Spodnú časť hlivy asi 1 cm zrežeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do hrnca s rozpálenou masťou a pražíme dozlatista.
  2. Pridáme nakrájanú hlivu, pretlačený cesnak, premiešame, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, soľ, koreniny a premiešame. Pridáme papriku nakrájanú na tenké rezance a nadrobno nakrájanú ošúpanú paradajku, stíšime oheň, premiešame, dolejeme asi 2 dl vody a dusíme 30 min.
  3. Nakoniec pridáme postrúhaný zemiak a ak treba, podlejeme vodou a dusíme 15–20 minút. Nakoniec dochutíme a môžeme podávať s varenými zemiakmi.