Foto: sjuz
Hliva trochu inak - ľahké a chutné jedlo.
príprava
na 230 st.C °C
Postup
-
1
Hlivu umyjeme, nastriháme na kúsky - použila som na to nožnice, je to rýchlejšie, a netreba špiniť dosku. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, cesnak nelúpeme, necháme v šupke. Všetko dáme do pekáča, pridáme natrhanú šalviu a rozmarínové lístky. Na vrch uložíme kúsky masla, a polejeme olivovým olejom. Keďže som mala v chladničke ešte dva veľké šampiňóny, tak som ich tam šupla:) Ja som nesolila, aby hliva nepustila vodu, najlepšie je osoliť už hotové pri servírovaní. Vložíme do rozohriatej rúry na 230 st. C, a sledujeme. Ja som mala upečené po cca 25 minútach.
-
2
Kým sa nám hliva pečie, očistené a pokrájané zemiaky spolu s celerom dáme variť do osolenej vody. Keď sú mäkké, vodu zlejeme, pridáme maslo, trochu mlieka a popučíme na kašu. Ja som schválne v nej nechala malé kúsky zemiakov aj celeru.
- 3
Hlivu servírujeme na kaši, poliatu maslovým výpekom. Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
ale ďakujem:))
Obdivujem kuchárky - Sibily, ktorým si stačí pozrieť recept a okamžite vedia "...chutné a vyborné..."
ak mas ozaj dobre zemiaky mozno ostan pri svojom, ale my co skusame vylepsit dnesnu chut zemiakov co sa bezne predava- skusame rozne kombinacie s pridavanim trebarz upeceneho cesnaku, kyslej smotany a vobec zeleniny, ktora tuto kasu len obohati. A je len malo lepsich kombinacii ako je perfect chut korenoveho bieleho celeru.
skus raz a potom sa ozvi s komentom ako si si pochutila.
@rajnica , ja take nemusim nektere kombinace, treba rybu, nebo jidla dochucena vegetou. Ale presto vim, ze jsou lide, kterym to velmi chutna uz kdyz jen ctou recept.
@sjuz , u me jsi zabodovala , krasny recept , oplatim ! :-)
@evanaaa - máš pravdu, ten celer tam nebolo veľmi cítiť, nabudúce dám viac, mám rada zemiakové kaše so zeleninou - hlavne koreňovou, no aj s hráškom atď.
@daniela142 - pomer by mal byť 1:1