Hamburger

Hamburger s batatovými hranolkami

Autor receptu: bibuskam

5
porcií

Postup

  1. Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 20 minút. Na záver mäso prekryjeme syrom a necháme jemne roztopiť.
  2. Biely jogurt zmiešame s jedným pretlačeným strúčikom cesnaku, kečupom, vegetou, ale dresing môžeme nahradiť aj tatárskou omáčkou.
  3. Šalát si natrháme, paradajky nakrájame na kolieska.
  4. Žemľu dáme rozpiecť do rúry na 2 minúty, prekrojíme, potrieme obe polovice dresingom, položíme mäso so syrom, šalát, paradajky a vrchnú časť, prepichneme špajdľou.
  5. Bataty očistíme, nakrájame na hranolky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov na 25-30 minút.