Hamburger
Hamburger s batatovými hranolkami
Autor receptu: bibuskam
Postup- Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 20 minút. Na záver mäso prekryjeme syrom a necháme jemne roztopiť.
- Biely jogurt zmiešame s jedným pretlačeným strúčikom cesnaku, kečupom, vegetou, ale dresing môžeme nahradiť aj tatárskou omáčkou.
- Šalát si natrháme, paradajky nakrájame na kolieska.
- Žemľu dáme rozpiecť do rúry na 2 minúty, prekrojíme, potrieme obe polovice dresingom, položíme mäso so syrom, šalát, paradajky a vrchnú časť, prepichneme špajdľou.
- Bataty očistíme, nakrájame na hranolky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov na 25-30 minút.
|