Srnčí guláš
Guláš z mladého srnca na červenom víne s brusnicami
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
130 minút príprava |
Postup- Mäso zo srnca nakrájame na väčšie kocky. V hrnci rozpálime olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Potom pridáme na
kocky nakrájané mäso, orestujeme ho a nakoniec
pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu.
- Restujeme a keď zmes pustí vlastnú šťavu,
pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku
a zvyšné ingrediencie. Zatiaľ bez brusnicového
kompótu, ten dáme až nakoniec. Podlejeme
vodou a dusíme domäkka.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho do misky
a zmes, ktorá ostane v hrnci, rozmixujeme
ponorným mixérom. Mäso vložíme naspäť, pridáme brusnicový kompót, dochutíme podľa
potreby a podávame. Najlepšia príloha sú maslové halušky alebo parená kysnutá knedľa.
|