Fazuľový guláš

Guláš z červenej fazule

Autor receptu: blissofplants

Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu).* Cvikla aj fazuľa sú pravidelne zaradené medzi 100 najzdravších potravín. Namiesto zemiakov som použila maslovú tekvicu lebo som ju práve mala a zemiaky nie. ?‍♀️

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a stonkový zeler.
  2. Premiešame, pridáme vopred namočenú fazuľu s očistenou na kocky pokrájanou cviklou, zalejeme vodou a varíme zhruba hodinu.
  3. Ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve, nakrájanú tekvicu, čili papričku, 2 kocky tmavej čokolády a varíme kým fazuľa a zelenina sú mäkké.
  4. Podávame s čerstvým chlebíkom.