Fazuľový guláš
Guláš z červenej fazule
Autor receptu: blissofplants
Prvýkrát som do fazuľového guláša
pridala aj menšiu cviklu (keďže
cvikla má dosť výraznú chuť, tak
len jednu).* Cvikla aj fazuľa sú
pravidelne zaradené medzi 100
najzdravších potravín. Namiesto
zemiakov som použila maslovú
tekvicu lebo som ju práve mala a
zemiaky nie. ?♀️
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a stonkový zeler.
- Premiešame, pridáme vopred namočenú fazuľu s očistenou na kocky pokrájanou cviklou, zalejeme vodou a varíme zhruba hodinu.
- Ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve, nakrájanú tekvicu, čili papričku, 2 kocky tmavej čokolády a varíme kým fazuľa a zelenina sú mäkké.
- Podávame s čerstvým chlebíkom.