Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou
Foto: Pravda
15 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek a prelisovaného cesnaku. Osolíme a okoreníme. Necháme dlhší čas marinovať (najlepšie, ak mäso v nádobe hermeticky uzatvoríme).

  2. 2

    Očistíme cuketu a baklažán, nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme, osušíme. Mätu opláchneme, osušíme a nasekáme. Hrebienok opekáme na grile 7 - 10 minút zo všetkých strán a počas grilovania môžeme potierať marinádou.

  3. 3

    Upečené jahňacie osolíme a okoreníme, necháme 5 minút postáť na teplom mieste a následne nakrájame medzi jednotlivými kosťami na porcie.

  4. 4

    Zeleninu z oboch strán krátko grilujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami nasekanej čerstvej mäty.

Diskusia k receptu

Vymazať
denyk
Kedze jahnacina patri medzi moje oblubene jedla (v SAE ju pripravuju na rozne sposoby a vynikajuco)-skusim tuto recepturu dodrzat a co najskor si tuto specialitu pripravit doma-len aby som dostal jahnaci hrebienok..
Vymazať
zamagurcanka
Jahnacina bolo jedlo,na ktorom som vyrastala.Varila ju casto moja mama,lebo ovecky sme chovali doma.No nebolo to grilovane,ani s olivovym olejom ochutene.Jahnacina sa varila so zeleninou,najme s kapustou-kapustnica.Este teraz mam obrovsku chut na toto jednoduche jedlo.