Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou
Autor receptu: redakcia
15 minút príprava |
7-10 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek a prelisovaného cesnaku. Osolíme a okoreníme. Necháme dlhší čas marinovať (najlepšie, ak mäso v nádobe hermeticky uzatvoríme).
- Očistíme cuketu a baklažán, nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme, osušíme. Mätu opláchneme, osušíme a nasekáme. Hrebienok opekáme na grile 7 - 10 minút zo všetkých strán a počas grilovania môžeme potierať marinádou.
- Upečené jahňacie osolíme a okoreníme, necháme 5 minút postáť na teplom mieste a následne nakrájame medzi jednotlivými kosťami na porcie.
- Zeleninu z oboch strán krátko grilujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami nasekanej čerstvej mäty.
|