Grilované kalmáre

Grilované kalmáre so špenátom

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Gremolata: Všetky suroviny zmiešame a uložíme v chladničke.
  2. Kalmáre dôkladne očistíme. Najskôr odtrhneme chápadlá aj s hlavou a z vnútra „tuby“ vtiahneme všetko tak, aby zostala čistá. (Keď sa neviete do tuby dostať, tak ju pokojne rozkrojte.) Stiahneme tenkú fialovú blanku a dôkladne prepláchneme studenou vodou. Od chápadiel odkrojíme hlavu a tiež ju opláchneme.
  3. Rozpálime 2 panvice – na jednej panvici prudko asi 2–3 minúty na oleji opečieme kalmáre, osolíme, okoreníme. Na druhej, ideálne v rovnakom čase, na oleji opečieme najemno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu a nakoniec pridáme špenát. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme.
  4. Zeleninu dáme na tanier a pridáme kalmáre. Dôkladne potrieme gremolatou a ihneď podávame.