Grilované kalmáre
Grilované kalmáre so špenátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Gremolata: Všetky suroviny zmiešame a uložíme v chladničke.
- Kalmáre dôkladne očistíme. Najskôr odtrhneme chápadlá aj
s hlavou a z vnútra „tuby“ vtiahneme všetko tak, aby zostala
čistá. (Keď sa neviete do tuby dostať, tak ju pokojne rozkrojte.)
Stiahneme tenkú fialovú blanku a dôkladne prepláchneme studenou vodou. Od chápadiel odkrojíme hlavu a tiež ju opláchneme.
- Rozpálime 2 panvice – na jednej panvici prudko asi 2–3 minúty na oleji opečieme kalmáre, osolíme, okoreníme. Na druhej,
ideálne v rovnakom čase, na oleji opečieme najemno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu a nakoniec pridáme špenát. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme.
- Zeleninu dáme na tanier a pridáme
kalmáre. Dôkladne potrieme gremolatou a ihneď podávame.
|