Grilované kalmáre a iné

afataga - fotkaafataga, 16. júna 2012
Grilované kalmáre a iné
Foto: afataga

Toto ani nie je podrobný recept, skôr taký typ, čo všeličo sa dá grilovať

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Urobila som bylinkovú marinádu a do nej dala kuracinu marinovať cez noc. Pred grilovaním som umyla kalmáre, vytiahla som vnútro, ostane taký futrál :-) vnútornosti som vyhodila aj s očami, nechala som iba telo a vonkajšie chápadielka, treba vytiahnuť z vnútra ja kosti, sú také priehľadné, ale idú ľahko vybrať. Kalmáre treba poriadne umyť, lebo jeden mal veľa čierneho farbiva a stiahnuť z neho kožu. Cuketu som pokrájala pozdĺžne a môže sa grilovať

  2. 2

    Počas grilovania treba kuracinu aj cuketu potierať marinádou, kalmáre sa grilujú len tak, na tanieri sa ochutia zmesou: olivoý olej, soľ, petržlenová vňať a cesnak. K tomu zeleninový šalát, my sme mali rukolu, uhorku, paradajku, cibuľku, olivy, balkánsky syr, soľ, olivový olej, oregáno, vinny ocot červený. Akosi som zabudla fotiť :-)

Diskusia k receptu

marijanna
nevedela som ze aj u nas maju kalamare. tu kupis uz ocistene v balicku su len " lovki" tie ako chapadla a telo ako puzdro. skoda za dodavatelia robia take rozdiely medzi krajinami,myslim predavaju aj odpad :( ja ma rada plnene a aj vgorazane . .
margaretka28
Ja by som si dala tú grilovanú cuketu jááááááááááááj ale ako .Už aby boli v záhrade,na to sa najviac teším.:-)
afataga
@marijanna mas pravdu, je to odpad, chcela som ale chladene nie mrazene, mrazene sa predavaju uz ocistene, ale ked kupis zivu rybu, tiez vlastne kupis aj odpad a to iste by sa dalo povedat, aj ked kupit nelupane krevety alebo musle.
skye
pre mna ako stvorene :-) aj mi si robievame taketo obedy...mnam