Foto: afataga
Toto ani nie je podrobný recept, skôr taký typ, čo všeličo sa dá grilovať
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Urobila som bylinkovú marinádu a do nej dala kuracinu marinovať cez noc. Pred grilovaním som umyla kalmáre, vytiahla som vnútro, ostane taký futrál :-) vnútornosti som vyhodila aj s očami, nechala som iba telo a vonkajšie chápadielka, treba vytiahnuť z vnútra ja kosti, sú také priehľadné, ale idú ľahko vybrať. Kalmáre treba poriadne umyť, lebo jeden mal veľa čierneho farbiva a stiahnuť z neho kožu. Cuketu som pokrájala pozdĺžne a môže sa grilovať
- 2
Počas grilovania treba kuracinu aj cuketu potierať marinádou, kalmáre sa grilujú len tak, na tanieri sa ochutia zmesou: olivoý olej, soľ, petržlenová vňať a cesnak. K tomu zeleninový šalát, my sme mali rukolu, uhorku, paradajku, cibuľku, olivy, balkánsky syr, soľ, olivový olej, oregáno, vinny ocot červený. Akosi som zabudla fotiť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu