Grilované kalmáre na cesnaku s hráškovou tarhoňou a macerovanou reďkovkou
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 13. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Tarhoňu uvaríme v osolenej vode do polomäkka (asi 13 minút). Prepláchneme studenou vodou. Hrášok uvaríme a vymixujeme na jemné pyré. Pyré prepasírujeme, aby sme odstránili šupy. Na panvici zmiešame tarhoňu s pripraveným pyré a pomaly zahrievame. Dochutíme soľou, korením, parmezánom a zjemníme maslom.
- 2
Kalmáre vyčistíme, hlavy necháme v celku a telo pokrájame na 1 cm hrubé prúžky. Necháme dobre osušiť, aby sa na panvici nelepili. Panvicu rozpálime, dáme do nej olivový olej a kalmáre prudko restujeme dozlatista. Potom odložíme zo sporáka, pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 3
Balzamikový ocot a cukor dáme variť do hrnčeka. Zredukujeme na polovicu a keď začne hustnúť, odložíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dochutíme soľou a korením. Reďkovky nakrájame na polovice a v pripravenej zmesi ich macerujeme 12 hodín. Hotové jedlo ozdobíme čerstvým hráškom a hráškovými klíčkami.
Tiež grilované kalmáre:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu