Vyprážaná granadírová guľa so zemiakovým krémom
šéfkuchár, 6. apríla 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
Granadír: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
50 g nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
Krém zo zaúdených zemiakov: | |
500 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Granadír: Na panvičke orestujeme nakrájanú slaninu, klobásu a cibuľu. Primiešame mletú papriku, soľou a korením. Pridáme uvarené fliačky, dobre premiešame, potom pridáme vajcia, syr a škrob a znova premiešame. Zmes necháme dobre zachladiť. Potom tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v panko strúhanke a vypražíme v oleji dozlatista. Servírujeme s krémom zo zaúdených zemiakov.
- 2
Krém zo zaúdených zemiakov: Zemiaky očistíme, nakrájame, uvaríme a zaúdime. Údime tak, že do väčšieho hrnca dáme piliny (dostať kúpiť v chovateľských potrebách), piliny zapálime. Postavíme na malý plameň a na piliny položíme sitko (podložku na parenie) so zemiakmi. Prikryjeme a údime asi 30 minút.
- 3
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, zeler a pretlak. Pridáme cukor, soľ, korenie a zaúdené zemiaky. Zalejeme vývarom a chvíľu podusíme. Potom celú zmes rozmixujeme, prilejeme smotanu a dochutíme.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Si to vystihla 😂