Španielska gaštanová polievka podľa Nory Beňačkovej videorecept
Populárna slovenská hlásateľka Nora Beňačková uvarí gaštanovú polievku.
Foto: tvvarecha
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu na malé kúsky. Zeler nakrájame na kúsky, časť zeleru pokrájame na kocky a časť zeleru nastrúhame.
- 2
Do hrnca dáme rozohriať olej s maslom. Pridáme cibuľu, osolíme a podusíme.
- 3
Pridáme nastrúhaný aj nakrájaný zeler. Premiešame a orestujeme.
- 4
Keď sa zeler mierne udusí, pridáme vývar a vodu.
- 5
Do polievky pridáme bylinky - tymian a šalviu. Varíme, až kým zeler nebude mäkký.
- 6
Neskôr pridáme pokrájanú petržlenovú vňať a gaštany rozkrojené na polovice. Dokoreníme a dosolíme.
- 7
Uvarenú polievku čiastočne vymixujeme ponorným mixérom. Primiešame trocha smotany a dochutíme citrónovou šťavou.
Tiež gaštanová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu