Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke fotorecept
Foto: afataga
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila. Trochu aj suroviny, ale hlavne Zobraziť celý popisTento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila. Trochu aj suroviny, ale hlavne som zvolila iný postup.
Zdroj: internet
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg mleté |
|
2 ks |
|
(nasekaná) |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
1-2 šálky |
|
1 ks malá |
|
4 KL |
|
1 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
(alebo voda) |
|
Postup
-
1
Ako prvé som namočila huby. Do misy som dala mleté mäso a suroviny do fašírky. Riadne som premágala a urobila fašírky. Uložila som na papier na pečenie a dala do rúry na 200 °C na cca 25 - 30 min.
-
2
A teraz omáčka: Do kastróla som dala orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu na masti, keď zosklovatela, pridala som malú naberačku vody z húb, vyrestovala na tuk, to som zopakovala 3x. Pridala som posekaný cesnak, chilli a saturejku a chvíľu zas restovala. Potom som do toho zarestovala pretlak. Pridala som huby aj s vodou, konzervu paradajok, nakrájanú cuketu, soľ a korenie. Nechala som bublať cca 20 min. Nakoniec som dochutila kokosovým cukrom, ryžovým octom a sójovou omáčkou. Priliala som ešte horúcu vodu, aby som mala omáčku takej hutoty, akú som chcela. Tu je hotová omáčka.
-
3
Do omáčky som vložila hotové fašírky a nechala spojiť chute asi 5 min.
V povodnom rcp cuketa nebola, ale mala som polovicu v chladnicke, tak som ju tam dala, aby nevzala skazu, nemusis ju dat. Ale nebolo ju citit, ona chytila chut tej omacky.
Neboj sa, ono to nie je take pracne ako vyzera.
Hovadzie bude dobre, ale viem si to predstavit aj z krkovice.
Dakujem :-)
Podla fotky som tusila, ze je to tvoj recept. A aj podla nazvu :-).
Som rada, ze ta tu zas vidim, nemozem zabudnut na tu tvoju uzasnu profilovu fotku, vies asi ktoru :-), tam si bola neodolatelna :-)
Budem rada, ak vam bude chutit, jasne chilli daj kludne menej, podla odolnosti, my mame huby plechove a to som sa este miernila.
Dakujem za pochvalu.
Jasne, viem, ktoru fotku myslis. No, kocka som bola ;-).
Pa-pa :-).
Ach jaj, ja viem, ze sa s paradajkami nekamaratis, ale podla mna keby si dal menej pretlaku a zo 2 papriky, tak by to tiez nebolo zle.
Ja som vedela, ze to skusis, uz ta trochu poznam :-). Vyzera to vyborne, som rada, ze chutilo aj rodine, dakujem za spravu a foto. Ty si muz cinu.