Fašírky s tekvicovým prívarkom a zemiakmi
Foto: olinecka
Jednoduchý a rýchly obed či večera.
3
porcie
porcie
30-35 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Tekvicový prívarok : | |
1 ks stredne veľká |
|
3 PL čerstvé rozpustené |
|
250 ml (33 %) |
|
|
|
|
|
|
|
(alebo ocot ) |
|
Fašírky: | |
400-500 g mleté |
|
2-3 ks |
|
70-100 g strúhaný (alebo eidam) |
|
1 ks stredná |
|
|
|
|
|
podľa potreby (na obaľovanie) |
|
(na vysmážanie) |
|
Postup
-
1
Tekvicu prekrojíme očistíme od jadierok a nastrúhame najemno. Maslo rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, soľ. Vsypeme tekvicu dusíme pod pokrievkou za občasného miešania s kôprom do mäkka, netrvá to dlho, asi 15-20 minút. Zahustíme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou alebo octom.
-
2
K mletému mäsu pridáme nastrúhaný syr, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajcia, ochutíme soľou, mletým čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešame.
- 3
Z mäsovej zmesi formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Olej rozpálime a fašírky vyprážame z oboch strán do zlatista. Hotovo... Podávame s varenými zemiakmi, dobrú chuť.
Tiež bravčové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Krásny recept, treba si občas aj klasiku pripomenúť
Z celého srdca ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči @evanaaa aj Tebe ďakujem za príjemný komentár, ktorý vždy poteší pozdravujem.