Bravčové fašírky

Fašírky s tekvicovým prívarkom a zemiakmi

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý a rýchly obed či večera.

3
porcie
30-35 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu prekrojíme očistíme od jadierok a nastrúhame najemno. Maslo rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, soľ. Vsypeme tekvicu dusíme pod pokrievkou za občasného miešania s kôprom do mäkka, netrvá to dlho, asi 15-20 minút. Zahustíme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou alebo octom.
  2. K mletému mäsu pridáme nastrúhaný syr, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajcia, ochutíme soľou, mletým čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešame.
  3. Z mäsovej zmesi formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Olej rozpálime a fašírky vyprážame z oboch strán do zlatista. Hotovo... Podávame s varenými zemiakmi, dobrú chuť.