Bravčové fašírky
Fašírky s tekvicovým prívarkom a zemiakmi
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý a rýchly obed či večera.
3 porcie |
30-35 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu prekrojíme očistíme od jadierok a nastrúhame najemno. Maslo rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, soľ. Vsypeme tekvicu dusíme pod pokrievkou za občasného miešania s kôprom do mäkka, netrvá to dlho, asi 15-20 minút. Zahustíme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou alebo octom.
- K mletému mäsu pridáme nastrúhaný syr, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajcia, ochutíme soľou, mletým čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešame.
- Z mäsovej zmesi formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Olej rozpálime a fašírky vyprážame z oboch strán do zlatista. Hotovo... Podávame s varenými zemiakmi, dobrú chuť.