Kysnuté kokosové koláče

Fantastické kokosové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jemné kysnuté cesto plnené vláčnou kokosovou plnkou v kombinácii s bielou čokoládou. Tieto koláče si zamiluje každý, kto má kokos rád. Sú naozaj fantastické!

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske si najprv zmiešame hladkú múku, 3 kopcovitejšie PL kukuričnej múky, cukor a soľ. Následne pridáme dopoly tekuté maslo, jogurt a v 2 dl mlieku napučané droždie. Zvyšných cca 1 dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké, ešte trochu lepkavé cesto. Cesto napokon pomocou trochy múky len napravíme do tvaru bochníka. Miesiť ho netreba. Poprášime vrch trochou múky a necháme kysnúť cca 40 minút na teplejšom mieste.
  2. Kým cesto kysne, pripravíme všetko potrebné na plnku. Použiť môžete hocijakú bielu čokoládu podľa chuti. Smotanu na šľahanie som použila nesladenú. Čo sa týka práškového cukru, si môže dať každý podľa chuti. Ale povedala by som, že cca 2 dl ho tam treba, aby bola plnka ozaj sladká :-) lebo len čokoláda mu dostatok sladkosti nedodá.
  3. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca 7 mm. Natrieme ho dobre kokosovým olejom a následne posypeme kokosom. Na kokos dáme zo 2 hrste práškového cukru (alebo podľla chuti) a nakoniec navrch nožom na tenko nakrájame obe čokolády.
  4. Cesto zľahka stočíme do závinu a ostrým nožom pokrájame na 2 prsty hrubé kúsky (slimáky). Poukladáme ich na plech s papierom trocha ďalej od seba a každý slimák popolievame s 3 PL smotany na šľahanie. To aby bola plnka vláčnejšia a aj chuťovo bude cesto naozaj oveľa lepšie ;-P Koláče dáme ihneď piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 25-30 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.
  5. A tu sú už krásne upečené koláče, ktoré nádherne rozvoniavajú!!!
  6. Sú ľahučké, mäkké a rozplývajú sa v ústach ;-) Odporúčam vyskúšať, sú naozaj fantastické!!! Chuť kokosu a rozpustenej bielej čokolády v kombinácii so šľahačkovou smotanou je jednoducho báječná ;-D Prajem dobrú chuť!
  7. Viac mojich receptov nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com