Mäsové taštičky
Empanadas s mletým hovädzím mäsom
Autor receptu: redakcia
Španieli a Juhoameričania tieto pikantné taštičky z chlebového cesta milujú – a vám budú chutiť tiež!* Naplniť ich môžete mäsom, syrom aj zeleninou.
20 ks porcií |
25 (+ odležanie) minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Múku so soľou preosejeme do misy a pomocou vidličky do nej zapracujeme tuk nakrájaný na kúsky. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a postupne prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto prehnetieme, zabalíme do fólie a necháme odležať, kým pripravíme náplň (prípadne ho môžeme nechať odležať v chladničke cez noc).
- Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso a rozdrobíme ho. Pridáme nasekanú šalotku, cesnak a čili papričku (bez semienok) a krátko orestujeme. Zalejeme vínom, pridáme škoricu a 1/4 ČL soli. Dusíme asi 5 minút.
- Fazule scedíme, roztlačíme vidličkou a primiešame k mäsu. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme nasekaný koriander.
- Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Do stredu každého kolieska dáme 1 a 1/2 PL plnky, preložíme a okraje pevne pritlačíme vidličkou alebo stočíme do tvaru vrkoča.
- Empanadas uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15–20 minút.