Dusený králik

Dusený králik na zelenine

Autor receptu: sjuz

Odkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už žlčník nemá, tento králik musí byť :) A keďže už diétu nemá, pridala som aj trochu čierneho korenia, brokolice a oriešok masla pre chuť :)

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici som rozohriala trochu olivového oleja a diely králika na ňom opiekla. Tie som potom odložila vedľa do misky.
  2. Očistenú a nakrájanú zeleninu som mierne poopekala na tej istej panvici, potom som do nej vložila diely králika, mierne osolila, podliala vodou, pridala bylinky a dusila do mäkka. Tekutina sa vydusí, ale ak jej máte priveľa, stačí vybrať mäso a zeleninu bokom, a zredukovať ju na hustejšiu. Môže sa nakoniec zahustiť aj kúskom studeného masla, ktoré sa do nej vmieša až do jeho rozpustenia, a tým šťava krásne " skrémovatie " :) Ak chce niekto nediétnu verziu, môže králika so zeleninou opekať na masle, podliať trochou bieleho vína, nechať vypariť, a potom podliať vodou alebo vývarom a nechať dusiť.
  3. Manžel má rád k tomuto jedlu nasucho opraženú, podliatu a udusenú tarhoňu. Je to nenáročné a diétne jedlo s minimom zdravého tuku.