Dusený králik
Dusený králik na zelenine
Autor receptu: sjuz
Odkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už žlčník nemá, tento králik musí byť :)
A keďže už diétu nemá, pridala som aj trochu čierneho korenia, brokolice a oriešok masla pre chuť :)
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici som rozohriala trochu olivového oleja a diely králika na ňom opiekla. Tie som potom odložila vedľa do misky.
- Očistenú a nakrájanú zeleninu som mierne poopekala na tej istej panvici, potom som do nej vložila diely králika, mierne osolila, podliala vodou, pridala bylinky a dusila do mäkka. Tekutina sa vydusí, ale ak jej máte priveľa, stačí vybrať mäso a zeleninu bokom, a zredukovať ju na hustejšiu. Môže sa nakoniec zahustiť aj kúskom studeného masla, ktoré sa do nej vmieša až do jeho rozpustenia, a tým šťava krásne " skrémovatie " :) Ak chce niekto nediétnu verziu, môže králika so zeleninou opekať na masle, podliať trochou bieleho vína, nechať vypariť, a potom podliať vodou alebo vývarom a nechať dusiť.
- Manžel má rád k tomuto jedlu nasucho opraženú, podliatu a udusenú tarhoňu.
Je to nenáročné a diétne jedlo s minimom zdravého tuku.