Dusená zelenina s cícerom
Foto: erikapasinska
Postup
-
1
Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme. Ošúpanú mrkvu, kaleráb a pór nakrájame na kocky veľké asi ako je veľkosť jedného cíceru. Zeleninu pridáme k cibuli, podlejeme vodou z uvareného cíceru a dosolíme, ak treba. Prikryjeme a dusíme do skoro mäkka. Ďalej pridáme uvarený cícer a dochutíme oreganom. Ešte chvíľku spolu dusíme a môžeme podávať. Na tanieri dochutíme napríklad gomasiom.
- 2
Základný recept na varenie cíceru a fazule nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/zakladny-recept-na-varenie-ciceru-a-fazule/70972-recept.html
- 3
Základný recept na gomasio - výborné dochucovadlo zo sezamu a morskej soli - nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/gomasio-makrobioticka-solnicka/70973-recept.html
Tiež cícer:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ide o recept pripravený podľa zásad makrobiotického stravovania.
Recept je sučasťou reportáže o kurze varenia makrobiotickej stravy:
varecha.pravda.sk/magazin/ako-sa-stat-kralovnou-vo-svojej...
Článkom i receptami sme Varecháčom chceli priblížiť spôsob tohto stravovania, keďže tag makrobiotika máme aj na Varecha.sk.
@kvakac , dobre ranko :-). Vies, ja myslim, ze aj taketo recepty tu kludne mozu byt. Iste je vela ludi, ktori cicer nepoznaju, alebo vedia len, ze existuje, ale ho vobec nepripravuju...A pritom je taky zdravy, chutny! Takto ziskame inspiraciu, ze aj takymto sposobom sa da pripravit.
Tak za seba si dovolim povedat, ze som aj za taketo recepty.