Dusený cícer

Dusená zelenina s cícerom

Autor receptu: erikapasinska

Postup

  1. Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme. Ošúpanú mrkvu, kaleráb a pór nakrájame na kocky veľké asi ako je veľkosť jedného cíceru. Zeleninu pridáme k cibuli, podlejeme vodou z uvareného cíceru a dosolíme, ak treba. Prikryjeme a dusíme do skoro mäkka. Ďalej pridáme uvarený cícer a dochutíme oreganom. Ešte chvíľku spolu dusíme a môžeme podávať. Na tanieri dochutíme napríklad gomasiom.
  2. Základný recept na varenie cíceru a fazule nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/zakladny-recept-na-varenie-ciceru-a-fazule/70972-recept.html
  3. Základný recept na gomasio - výborné dochucovadlo zo sezamu a morskej soli - nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/gomasio-makrobioticka-solnicka/70973-recept.html