Dusené hovädzie stehno so zemiakmi na sladkokyslo
Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 13. decembra 2021
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 13. decembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Suroviny
750 g |
|
1 l |
|
|
|
|
|
|
|
Zemiaky: | |
1 kg |
|
500 g |
|
500 ml |
|
5 g |
|
50 g |
|
25 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hovädzie stehno osolíme, okoreníme. Do hrnca dáme olej. Keď je rozpálený, pridáme mäso vcelku a opečieme (zatiahneme) z každej strany. Takto zatiahnuté mäso podlejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame na porcie.
- 2
Zemiaky očistíme a nakrájame na 8 mm kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- 3
Medzitým v druhom hrnci urobíme cibuľový základ - opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji. Podlejeme smotanou, pridáme bobkový list a necháme vyvariť. Mäkké zemiaky scedíme a pridáme do omáčky, necháme chvíľu povariť, ochutíme soľou, korením a cukrom. Pred koncom za stáleho miešania (aby sa omáčka nezrazila) pridáme ocot.
Tiež hovädzie mäso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu