Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Dusené hovädzie stehno so zemiakmi na sladkokyslo

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 13. decembra 2021
Dusené hovädzie stehno so zemiakmi na sladkokyslo
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

750 g
1 l
Zemiaky:
1 kg
500 g
500 ml
5 g
50 g
25 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie stehno osolíme, okoreníme. Do hrnca dáme olej. Keď je rozpálený, pridáme mäso vcelku a opečieme (zatiahneme) z každej strany. Takto zatiahnuté mäso podlejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame na porcie.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na 8 mm kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  3. 3

    Medzitým v druhom hrnci urobíme cibuľový základ - opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji. Podlejeme smotanou, pridáme bobkový list a necháme vyvariť. Mäkké zemiaky scedíme a pridáme do omáčky, necháme chvíľu povariť, ochutíme soľou, korením a cukrom. Pred koncom za stáleho miešania (aby sa omáčka nezrazila) pridáme ocot.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha