Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré

mysiacik - fotkamysiacik, 16. decembra 2017
Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré
Foto: mysiacik
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (chudé, napr. stehno)
3 ks
3 ks
1/2 viazaničky
1 ks veľká
1 PL
2 PL
3 ks
 (klasický)
Na pyré:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, polovicu z celého zväzku stonkového zeleru, okoreníme, osolíme, opaprikujeme, pridáme 3 ks nového korenia, lyžicu dijonskej horčice, chvíľu celé opežieme a zalejeme vývarom.

  2. 2

    Takto necháme dusiť, až kým nie je mäso mäkké. Mäso vytiahneme, nehcáme vychladnúť a nakrájame na menšie kusy, vývar so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom a hodíme doň kus masla s múkou, teda odkrojíme si kúsok masla (pribl. 2 PL) a spravíme z neho v múke maslovo-múkovú hrudku a hodíme do omáčky, necháme roztopiť, nakoniec vhodíme do omáčky mäso.

  3. 3

    Pyré si urobíme ako klasické pyré, akurát doň očistíme asi polovicu koreňového zeleru, nakrájame na drobnejšie a necháme spolu so zemiakmi variť, keď sú zemiaky hotové, zlejeme, hodíme kus masla a vymixujeme s mliekom na pyré .

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto vyzerá mňamkózne:-).Mám rada takéto mäska so zemiakovou kašou.Dobre si navarila;-)
Snesla bych i hovězí mírně prorostlé - to nikdy nemůže škodit. Mám dotaz, Myšáčku, děláš pyré tyčákem?
1x albina