Dubáková frittata
Dubáková frittata

Dubáková frittata s cherry paradajkami a parmezánom

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 12. augusta 2019
Dubáková frittata s cherry paradajkami a parmezánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g čerstvé
100 g
100 g
6 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Dubáky očistíme. Na rozohriatu panvicu dáme olej, na ktorom opražíme pokrájanú cibuľku a potom aj nakrájané dubáky, chvíľu orestujeme a pridáme na polovicu prekrojené paradajky. Zalejeme vyšľahaným vajíčkami, ktoré sme osolili a okorenili. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Na miernom ohni pripravujeme dve minúty, ďalej dokončujeme vo vopred rozohriatej rúre na 160 °C asi tri minúty. Pred dokončením posypeme frittatu postrúhaným parmezánom. Môžeme podávať so zemiakmi, s pečivom alebo so šalátom.

Diskusia k receptu