/ 2. stránka receptov

  • Bažantie smotanové ragú

    Bažantie smotanové ragú

    Bažantie prsia umyjeme a pokrájame na kocky. Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a dobre orestujeme na cibuľke. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.

  • Všehochuť

    Všehochuť

    Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal som, alebo aspoň prečítal, desiatky receptov. Mám z toho taký dojem, že ak uvarím spolu kapustu a cviklu...

  • Zimný šalát z cervenej kapusty (fotorecept)

    Zimný šalát z cervenej kapusty (fotorecept)

    Raz za cas zboznujem salat s kuskami vyskvarenej chrumkavej slaninky a smidkou este tepleho chleba. Tento je na to ako stvoreny. Patri medzi nase oblubene a recept nan som nasla na nete.

  • Gnocchi s bažantím ragú

    Gnocchi s bažantím ragú

    Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta, vývar, červené víno, soľ a mleté korenie.

  • Údený pivný steak (fotorecept)

    Údený pivný steak (fotorecept)

    Toto je ďalšia dobrota rezaná pivom. Mám rada recepty s pivom, lebo tento penivý zlatý mok dodáva jedlu správny šmrnc a robí z neho skutočnú delikatesu. Recept mám z časopisu a keďže som mala údené,...

  • Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách

    Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách

    Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na polovicu. Posolíme, posypeme cukrom a nastrúhame na ne pomarančovú kôru. Sušíme pri 70 stupňoch 3 – 4 hodiny.

  • Bažantie prsia so zemiakovým dauphinois

    Bažantie prsia so zemiakovým dauphinois

    Bažantie prsia umyjeme a osušíme utierkou. Slaninku nakrájame na tenšie pásiky asi 5–6 cm dlhé. Mäso prešpikujeme slaninkou, okoreníme, osolíme.

  • Recept bez obrázku

    Bažant v borievkovej omáčke

    Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme slaninu nakrájanú na tenké plátky. Pridáme nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a...

  • Penne  so zeleninou na smotane

    Penne so zeleninou na smotane

    Bola som v reštaurácii a toto jedlo som si dala... veľmi mi chutilo, tak som to vyskúšala dnes na obed.

  • Bažant s dusenými gaštanmi

    Bažant s dusenými gaštanmi

    Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme niekoľko hodín prevoňať. Mäso potom očistíme od byliniek. Na grile opečieme bažantie prsia nakrájané na porcie z oboch...

  • Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou

    Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou

    Bažantie prsia nakrájame, jemne naklepeme (aby sa mäso nepotrhalo) ochutíme soľou, korením. Mrkvu a petržlen pokrájame na malé kocky a spolu to opražíme na masle.

  • Bažant s omáčkou z portského vína

    Bažant s omáčkou z portského vína

    Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho olejom. Bažanta osušíme, odstránime prebytočný tuk a kožu. Opatrne uvoľníme kožu na prsiach a mäso potrieme maslom. Nohy...

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny so slaninou a cuketou

    na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú cuketu. osmažíme a chvíľu podusíme. ovegetujeme a zalejeme smotanou a mliekom. dáme rozkrájaný syr, necháme rozpustiť a ešte...

  • Recept bez obrázku

    Plnená bravčová panenka

    super občerstvenie pre šibačov

  • Šťavnatý bažant

    Šťavnatý bažant

    Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako ho mám upraviť. Rád bolo dosť a tak som sa do toho pustila .

  • Šalát z bažantích pŕs s prepeličím vajíčkom

    Šalát z bažantích pŕs s prepeličím vajíčkom

    Očistené, uvarené bažantie prsia nakrájame na malé kocky. Pridáme majonézu, soľ, korenie a na malé kocky pokrájaný uvarený zeler.

  • Recept bez obrázku

    Bažant na český spôsob

    Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa prešpikujú polovičnou dávkou slaniny nakrájanej na prúžky a mierne sa osolia. Na drobné kocky nakrájaný zvyšok slaniny spolu s nadrobno nakrájanou...

  • Recept bez obrázku

    Bažant dusený na slanine

    Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a prsia prešpikujeme na pásiky nakrájanou slaninou, nohy zviažeme niťou a mäso osolíme.

  • Recept bez obrázku

    Bažant dusený s jablkami a ananásom

    Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou a dajte piecť.

  • Recept bez obrázku

    Bažant s mäsovou plnkou

    Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú šunku, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh a dobre vymiešame.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist