Bažantí vývar s frkacúlami

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012 12:49
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bažantí vývar s frkacúlamiFoto: Marek Velček

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Bažanta spolu so zeleninou dáme variť s asi 5 litrami vody, dochutíme soľou a koreninami podľa chuti. Počas varenia sa tvorí na povrchu polievky šupa, ktorú treba priebežne odstraňovať, aby polievka zostala číra.

  2. 2

    Po zovretí polievky ju dáme na najslabší stupeň, varíme asi 3 hodiny. Po uvarení bažanta vyberieme a použijeme ho do šalátu. Zeleninu použijeme do polievky. Vývar precedíme cez sitko a podávame s cestovinou.

  3. 3

    Náš tip: Bažantí vývar má krásnu žltú farbu, skvelú vôňu a chuť a polievka je aj zdravá.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist