Bažantí vývar s frkacúlami
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012
Foto: Marek Velček
Postup
-
1
Bažanta spolu so zeleninou dáme variť s asi 5 litrami vody, dochutíme soľou a koreninami podľa chuti. Počas varenia sa tvorí na povrchu polievky šupa, ktorú treba priebežne odstraňovať, aby polievka zostala číra.
- 2
Po zovretí polievky ju dáme na najslabší stupeň, varíme asi 3 hodiny. Po uvarení bažanta vyberieme a použijeme ho do šalátu. Zeleninu použijeme do polievky. Vývar precedíme cez sitko a podávame s cestovinou.
- 3
Náš tip: Bažantí vývar má krásnu žltú farbu, skvelú vôňu a chuť a polievka je aj zdravá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Znie to ako cencúle.