Bažantí vývar s frkacúlami

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012
Bažantí vývar s frkacúlami
Foto: Marek Velček

Suroviny

1 ks
4 ks
3 ks
1 ks
1 ks, menšia
1 ks
1 viazanička
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažanta spolu so zeleninou dáme variť s asi 5 litrami vody, dochutíme soľou a koreninami podľa chuti. Počas varenia sa tvorí na povrchu polievky šupa, ktorú treba priebežne odstraňovať, aby polievka zostala číra.

  2. 2

    Po zovretí polievky ju dáme na najslabší stupeň, varíme asi 3 hodiny. Po uvarení bažanta vyberieme a použijeme ho do šalátu. Zeleninu použijeme do polievky. Vývar precedíme cez sitko a podávame s cestovinou.

  3. 3

    Náš tip: Bažantí vývar má krásnu žltú farbu, skvelú vôňu a chuť a polievka je aj zdravá.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Odkiaľ je ten názov frkacúle? Gágoríky poznám, robievali sme to doma a vyzerali ako malé hrtanky, my sme im hovorili hrtanky, ale frkacúle?
Znie to ako cencúle.

Pridaj komentár k receptu: