« Naspäť na tento recept

Domáci chlebík (fotorecept) verzia na vytlačenie

Na vianočnom stole nebude chýbať táto, dobrota. Za málo peňazí, veľká dobrota.

Autor receptu: olinecka

Postup receptu

Pripravme si ingrediencie.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 1

Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, nalejeme 1,5 dcl vlažnej vody, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť asi tak 20-25 minút. Potom pridáme soľ, rascu, nastrúhane zemiaky.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 2

Všetky suroviny zmiešame, postupne pridávame vlažnú vodu asi 0,4 dcl. Cesto miesime, aby bolo hladké, nie riedke. Rukou vymiesime cesto, ktoré môžeme preložiť do mixéra a miesime aspoň 10 minút.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 3

Cesto prenesieme späť do misy a necháme kysnúť na teplom mieste 60-70 minút.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 4

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rukou dobre premiesime. Pekáč vymastíme maslom, preložíme cesto, ktoré sme vypracovali do tvaru chleba. Necháme podkysnúť asi 20-25 minút.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 5

Rúru predhrejeme na 250 stupňov, pečieme 15 minút, nasledovne stiahneme teplotu na 190 stupňov a pečieme 60 minút. Po upečení chlebík potrieme ešte za horúca zľahka vodou.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 6

Preložíme na mriežku vychladnúť a zakryjeme utierkou. Dobrú chuť.
Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




50
minút
príprava
75
minút
na 250/190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist