Nakladané špekáčiky

Domáce utopence

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Postup

  1. Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme nálev. Vodu spolu s octom a koreninami – soľ, cukor, celé čierne korenie, nové korenie, farebné korenie, bobkové listy – povaríme približne 7–10 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Špekáčiky olúpeme a prerežeme pozdĺžne tak, aby vznikli 4 pozdĺžne kúsky, pretože lepšie nasiaknu nálevom a budú úhľadnejšie. Cibuľu, papriku, kapustu a čili nakrájame na tenké plátky. Zeleninu premiešame.
  3. Pripravíme si dobre vyumývané poháre. Na dno pohára poukladáme plátky cibule. Potom postupne vrstvíme špekáčiky a zmes zeleniny.
  4. Naplnené poháre zalejeme nálevom úplne po vrch. Ak by sme mali málo nálevu, tak ho ešte dovaríme, aby boli špekáčiky úplne ponorené. Poháre uzavrieme a dáme do chladu. Je potrebné, aby takto postáli aspoň zopár dní, najlepšie týždeň aj dva.