Nakladané špekáčiky
Domáce utopence
Autor receptu: redakcia
Postup- Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby
boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa.
Najprv pripravíme nálev. Vodu spolu s octom a koreninami – soľ, cukor, celé čierne korenie, nové korenie, farebné korenie, bobkové listy – povaríme približne 7–10 minút.
Necháme vychladnúť.
- Špekáčiky olúpeme a prerežeme pozdĺžne tak, aby vznikli 4 pozdĺžne kúsky, pretože lepšie nasiaknu nálevom a budú úhľadnejšie. Cibuľu, papriku, kapustu a čili nakrájame na tenké plátky. Zeleninu premiešame.
- Pripravíme si dobre vyumývané poháre. Na dno
pohára poukladáme plátky cibule. Potom postupne
vrstvíme špekáčiky a zmes zeleniny.
- Naplnené poháre zalejeme nálevom úplne po vrch.
Ak by sme mali málo nálevu, tak ho ešte dovaríme,
aby boli špekáčiky úplne ponorené. Poháre uzavrieme
a dáme do chladu. Je potrebné, aby takto postáli
aspoň zopár dní, najlepšie týždeň aj dva.
|