Domáca fazuľovica

Autor receptu: paiser

Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach. Pezinok 1 cena . budmerice 1. Bratislava petržalske dni 1 miesto atd......

120 minút
príprava

Postup

  1. Dame na 24 hodin namočit fazulu, nakrajame nadrobno cibuľu a dame na rozohriatu domacu masť orestujeme do ružova potom pridame rozotrety cesnak a kratko tiež orestujeme,ale len chvilku aby nam nezhorkatel cesnak, pridame červenu mletu papriku a par sekund sledujeme kym sa nam zafarby potom hned zalejeme horucou vodou.
  2. peridame do zakladu udeniny ktore narežeme po stranach aby nam lepšie pustili aromy, okrem udenej krkovičky. asi cca po jednej hodine udeniny vyberieme a nechame odstat.do vyvaru vlejeme odstatu fazuľu aj z vodou .nechame povarit 1 hodinu pokial nebude fazula meka,spolu dame zeler velky a 0.5 kg mrkvi,a 2ks paštrnak a pôr a zelerovu vnať.pridame koreniny podla chuti.
  3. Počas varenia fazule, si nakrajame udeninu na male kocky samozrejme len chude , kto ma rad môže aj trochu ponechat aj mastnejšie. zbytok 0.5 kg mrkvi si nakrajame na male kocky aj petržlen a novy 2ks zeleru. Ked bude fazuľa uvarena .tak opatrne povyberame pôr a zeler a zbytok zeleniny z vyvaru.Pokrajane udene koleno a obrate rebierka vložime naspet do vyvaru a spolu dovarame.
  4. Do fazuľe pridame zbytok pokrajanu zeleninu a tiež na kocky udenu krkovičku dochutime štipku štiplavej papriky,a na kolieska domacu klobasu. cca po pol hodine pred dovarenim postruhame na jemno zemiaky na zavarku. pred koncom pridame majoran a korenie štipku ,podla chuti ešte granulatovy cesnak , a kto ma rad tekute maggy,ja to zbožnujem bez neho to neni ono. Podavame z domacima rezancama.Prajem dobru chut..