Cibuľová polievka

Domáca cibuľačka

Autor receptu: valo

4
porcie
105 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Slaninu opražíme na masle do chrumkava. Do slaniny vložíme kilo na veľké kusy nakrájanej cibule. Cibuľu pražíme cca 45 minút na miernom ohni.
  2. Keď je cibuľa opražená, zalejeme deci vína a 2 litrami vývaru. Pridáme 4 párky nakrájane na kolieska. Nastrúhame jeden zemiak a polovicu mrkvy a varíme cca 1 hodinu na miernom ohni. Alebo dokedy polievka nie je trošičku hustá. 5 minút pred koncom prilejeme poldeci whisky.
  3. Potom polievku nalejeme do zapekacích misiek. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr, položíme na vrch bagetu nakrájanú na kolieska hrubé cca 2 cm a zasypeme syrom. Dáme zapiecť cca na 30 minút. A môžeme podávať.