Dobošové rezy

Dobošové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný zákusok

20
porcií
60 minút
príprava
5x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si cesto: Múku som preosiala a pridala som ostatné suroviny a zmiesila.
  2. Riadne vypracované cesto som rozvážila na 5 častí.
  3. Každý plát som rozvaľkala na veľkosť plechu 27x37 cm na papieri na pečenie a popichala vidličkou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa každý 5 min. Pozor! Cesto musí byť po upečení biele.
  4. Pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu.
  5. Ešte do horúcej som nalámala čokoládu a roztopila a nechala vychladiť.
  6. Maslo s práškovým cukrom som vymiešala do peny.
  7. Po lyžici som pridávala vychladnutý puding a zmiešala.
  8. K vymiešanému pudingu som pridala koňak a rozdelila ho na 4 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  9. Každý plát postupne som naplnila krémom a napokon som ho uložila do chladničky a zaťažila 3 kg múky. Ráno som koláč poliala čokoládovou polevou a opäť dala stuhnúť.
  10. Krájala som horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.