Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Dobošové rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 25. februára 2018
Dobošové rezy (fotorecept)
Foto: Olinecka

Skúsila som po prvý raz.

60-70 minút
príprava
5-7 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
300 g
50 g (alebo Palmarin) zmäknuté
1,5 bal.
1 dcl (vlažné)
3 ks
Plnka čokoládová:
5 ks
150 g
100 g
300-350 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Nachystáme ingrediencie na cesto.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy si dáme suroviny, postupne prilejeme vlažné mlieko a vypracujeme hladké cesto.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto máme hotové keď sa nelepí.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na šesť rovnaké bochníky.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvaľkáme natenko a preložíme na papierom vystlaný plech na spodnu časť. Ruru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 5-7 minút .

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto je upečené keď okraje začínajú hnednúť.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme šesť rovnakých plátov.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si suroviny na krém.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do jednej misy dáme vajíčka, cukor, do druhej polamanu čokoládu dáme na vodný kúpeľ, rozpustíme.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vajička s cukrom vymiešame do penista v miske, ktorú dáme na vodný kúpeľ. Miešame do zhustnutia asi 20-25 minút. Spojíme s rozpustenou čokoládou. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s čokoládovou zmesou, ktorou naplníme dobošové rezy.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Z plátov stiahneme papier na pečenie, pláty potrieme plnkou a ukladáme na seba. Nakoniec zaťažíme dáme do chladničky, cez noc. Hotove rezy - boky - upravíme, polejeme čokoládovou polevou. Nechame stuhnúť, pokrájame na rezy.Dobrú chuť.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mirop
Olinecka, vyzeraju naozaj paradne... len mala poznamka, na tanieri by nikdy nemalo byt nieco, co sa neje, nedaval by som tam tie skarede plastove kvietky a lustky, kazi to celkovy dojem, mam pocit ze si to mala uz minule u nejakeho kolaca
olinecka
@Mirop (25.2.2018 15:32)

No musím Ťa sklamať,tie lístky aj kvietok sú jedlé.Je to zdobenie na koláče,torty dr.Oetker .Asi si sa s nimi nestretla v obchode.Ale každý komentár beriem, každý má právo povedať svoj názor.Krasny zbytok dňa.
evanaaa
Teda, na prvý raz, krásne sa ti podarili, aj dobrý krém. A tie kvietky poznám, je to jemná oplátka, pekné na ozdobu.
1x motyka
evanaaa
Zmizol mi komentár, hneď, ako som ho odklepla, tak ešte raz - Paráda, ako sa ti to na prvý raz podarilo, pekné rezy ale aj výborný krém. A tie kvietky, to je jemná oplátka, pekná ozdoba.
haji
Tyto rezy vždy obdivuji, je to umění, jsi šikulka! I krém se mi moc líbí! Povedené dílo, na prvotinu teda nevypadá.
luwinka
Tiet dobošové rezy dajú aj zabrať. Hlavne pečenie tých plátov. No na prvý raz sa ti krásne vydarili. Perfektné :-)
1x motyka
motyka
Mať Tvoje nervy. Obdivujem Ťa. A že sú výborné, nepochybujem. Si šikovná.
1x haji
siisa
Tieto rezy keď sú čerstvé, nemajú chybu ! Máš ich pekné :)
mirop
@Olinecka (25.2.2018 17:23)

aha, tak to som nevedel, vyzeraju ako nekvalitny plast.... samozrejme, pokial sa ti pacia, tak... ja by som to tam nedaval
olinecka
Varechači, ďakujem každý komentár si vážim.Krasny dník všetkým.
mantuska
Krásne rezy, hlavne pekne rozvalkané cesto, ale vedel by mi niekto povedať aký je rozdiel medzi cestom valkaným a treným, cestom / čo sa týka chuti/, pretože veľa receptov na dobošku je z treného cesta t.j.
že sa šlahajú vajíčka a s cestom sa pracuje ako s piškotou. Ďakujem
olinecka
@Brcko (31.3.2018 21:55)

Ahoj som rada , že sa podarili no keď si piekla podľa receptu tak dobošove rezy sú mäkké za zopár hodín .Dala si hladkú múku? Neviem prečo.Moje boli super na druhý deň.Krasny dník.
brcko
@Olinecka (1.4.2018 18:27)
Hej dala všetko ako bolo v recepte.Aj sa mi dobre pracovalo s cestom.No nevadí nabudúce sa hádam podaria.Každopádne ďakujem,že si sa mi ozvala.
carpediem
Aj moje sú na pohľad krásne. Ale aj po 24 h stále tvrdé. Také... keksíkové. ☹️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia