Dobošové rezy
Dobošové rezy

Bezlepková doboška

novalim - fotkanovalim, 21. decembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepková doboška
Foto: novalim

Známy čokoládový zákusok v bezlepkovej verzii.

30
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

9 ks (+ štipka soli do bielkov)
200 g
150 g zmäknuté
30 g
1 ČL pravá mletá
180 g
6 PL nasekané alebo mleté
Na krém:
50 g
400 ml
200 g
2 ks
200 g
300 g zmäknuté
100 g
Na polevu:
200 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise šľaháme bielky so štipkou soli a postupne pridávame kryštálový cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.

  2. 2

    V inej mise vyšľaháme mäkké maslo, vanilku a práškový cukor, po jednom zašľahávame žĺtky. Do žĺtkovej zmesi vmiešame polovicu bielkového snehu, potom rovnako opatrne vmiešame múku Promix PK špeciál alebo UNI a napokon druhú polovicu snehu.

  3. 3

    Na menší plech dáme papier na pečenie a nanesieme naň 1/5 cesta, ktoré pečieme na 200 stupňoch 10-12 min. Takto z cesta upečieme 5 plátov.

  4. 4

    Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu