Bezlepková doboška
Foto: novalim
Známy čokoládový zákusok v bezlepkovej verzii.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
9 ks (+ štipka soli do bielkov) |
|
200 g |
|
150 g zmäknuté |
|
30 g |
|
1 ČL pravá mletá |
|
180 g |
|
6 PL nasekané alebo mleté |
|
Na krém: | |
50 g |
|
400 ml |
|
200 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
300 g zmäknuté |
|
100 g |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
V mise šľaháme bielky so štipkou soli a postupne pridávame kryštálový cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.
- 2
V inej mise vyšľaháme mäkké maslo, vanilku a práškový cukor, po jednom zašľahávame žĺtky. Do žĺtkovej zmesi vmiešame polovicu bielkového snehu, potom rovnako opatrne vmiešame múku Promix PK špeciál alebo UNI a napokon druhú polovicu snehu.
- 3
Na menší plech dáme papier na pečenie a nanesieme naň 1/5 cesta, ktoré pečieme na 200 stupňoch 10-12 min. Takto z cesta upečieme 5 plátov.
- 4
Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.
- 5
Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť.
- 6
Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.
Tiež dobošové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu