Plnený perník
Plnený perník

Bezlepkový prekladaný perník

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. augusta 2020. Komerčný recept.
50 - 60 minút
na 165 °C

Suroviny

Cesto:
1 pohár (bezlepková zmes na perník)
3/4 pohára (bezlepková múčna zmes)
1/2 pohára
200 g
125 g
3 ks
3 PL
Poleva:
120 g (alebo 45 % Liana)
100 ml (30 %)
Okrem toho:
 (na vysypanie formy)
 (na vymastenie formy)




Postup

  1. 1

    1 pohár = 250 ml. Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame Fine a Universal mix, kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej a trošku ryžovou múkou vysypanej formy dlhú formu 32 cm. Pečieme pri 165 °C 50 - 60 minút.

  3. 3

    Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Pritlačíme a vrch polejeme čokoládovou polevou. Nakoniec môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

  4. 4

    Dobrý tip: Suroviny by mali mať izbovú teplotu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia