Plnený perník

Bezlepkový prekladaný perník

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

50 - 60 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 pohár = 250 ml. Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame Fine a Universal mix, kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej a trošku ryžovou múkou vysypanej formy dlhú formu 32 cm. Pečieme pri 165 °C 50 - 60 minút.
  3. Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Pritlačíme a vrch polejeme čokoládovou polevou. Nakoniec môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
  4. Dobrý tip: Suroviny by mali mať izbovú teplotu.