Foto: pampuska92
Je to recept na liaty perník, ktorý robíme počas celého roka, keď nám príde na chuť. Dnes som ho naplnila ríbezľovým lekvárom a poliala Zobraziť celý popisJe to recept na liaty perník, ktorý robíme počas celého roka, keď nám príde na chuť. Dnes som ho naplnila ríbezľovým lekvárom a poliala mliečnou čokoládou. Zmizol zo stola skôr, ako som ho stihla odfotiť hotový.
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem ríbeyľového lekváru, čokolády a cery zmiešame na jednoliate cesto. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Čajovou lyžičkou ukladáme do cesta kôpky ríbezľového lekváru (ako na foto). Perník pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 35 minút. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s cerou a polejeme ňou perník. Krájame ho tak, aby každý rez bol naplnený lekvárom. Suroviny sú uvedené na plech s rozmermi 30x40 cm.
Diskusia k receptu