Plnený perník

pampuska92 - fotkapampuska92, 21. októbra 2015

Je to recept na liaty perník, ktorý robíme počas celého roka, keď nám príde na chuť. Dnes som ho naplnila ríbezľovým lekvárom a poliala mliečnou čokoládou. Zmizol zo stola skôr, ako som ho stihla odfotiť hotový.

Suroviny

400 g
230 g
1 ks
1 PL
2 ks
280 ml
100 ml
2 čl
60 g
2 PL
1 pohárik
200 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem ríbeyľového lekváru, čokolády a cery zmiešame na jednoliate cesto. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Čajovou lyžičkou ukladáme do cesta kôpky ríbezľového lekváru (ako na foto). Perník pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 35 minút. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s cerou a polejeme ňou perník. Krájame ho tak, aby každý rez bol naplnený lekvárom. Suroviny sú uvedené na plech s rozmermi 30x40 cm.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu