Fazuľový dhal
Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Autor receptu: redakcia
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo.* Môže sa tiež zriediť vývarom
a servírovať ako polievka. My sme ho uvarili z nelúpanej fazule mungo, hustý a s voňavým korením. Zjedol sa do poslednej fazuľky.
4 porcie |
30 (+ namáčanie) minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Suchú nelúpanú fazuľu mungo najlepšie deň vopred namočíme do studenej vody a necháme cez noc pri izbovej teplote napučať.
- Cibuľu, cesnak a zázvor ošúpeme a všetko nakrájame nadrobno.
- V hlbokej panvici zohrejeme kokosový tuk. Prisypeme koriander, rímsku rascu a kurkumu a krátko orestujeme. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak
a zázvor a pri miernej teplote opečieme, až cibuľa zosklovatie.
- Nakoniec pridáme napučanú scedenú fazuľu. Zalejeme vývarom a za občasného miešania varíme fazuľu 30 – 40 minút domäkka. Osolíme a dochutíme citrónovou šťavou.
- Listy špenátu opláchneme, necháme odkvapkať a primiešame ich k fazuli. Navrch dáme prepustené maslo, prikryjeme a necháme 5 minút pod pokrievkou dôjsť. Hotový dhal posypeme mandľovými lupienkami a sezamom.