Ďalšie moje oškvarkové pagáče fotorecept
Foto: sonulienka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g |
|
450 g mleté |
|
1 ks |
|
300 ml vlažné |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
42 g |
|
50 ml |
|
185 g |
|
2 ks (uvarené a nastrúhané) |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme kvások - 100 ml mlieka, 1 ČL cukru a droždie dobre premiešame a necháme vzísť kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, pridáme do nej cukor, soľ, olej, mlieko, kyslú smotanu do ktorej si prišľaháme vajíčko, nastrúhame uvarené zemiaky a na koniec vzídený kvások. Dobre vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu nakysnúť. Po nakysnutí cesto vyvaľkáme a natrieme škvarkami.
-
2
Na škvarky natrieme maslo.
-
3
A zložíme z obidvoch strán do stredu.
-
4
A ešte raz preložíme cesto do stredu a necháme ho 30 minút odležať. Toto opakujeme 3 krát.
-
5
Po troch nakysnutiach a preloženiach cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom alebo kto čo chce a má rád a dáme piecť do ružova. Asi tak 20 minút ale tu si musíte sledovať, každá rúra inak pečie. Tieto sú pripravené pre moju dobrú susedku. Robila som dve dávky.
-
6
A toto na tácke. Sú veľmi dobré, to maslo tam dalo jedinečnú chuť. Jedna dávka asi 75-80 kusov, ale ja robím menšie.
-
7
Ešte jeden obrázok.
Jarka srdečne ďakujem a pozdravujem.
Veru je to tak čajík sa nám k tomu hodil. Srdečne ďakujem za komentík.
Jáj to je už iná káva keď máš domáce oškvarky máš ich parádne možno na budúce aj ja skúsim dať polohrubú múku a skús s tým maslom sú fakt výborné. Pozdravujem.
Neoľutuješ vyskúšaj ak si pozrieš moje recepty mám tam veľa receptov na pagáčiky ale tieto sú top.