Oškvarkové pagáče

Ďalšie moje oškvarkové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

75-80
porcií
160 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobíme kvások - 100 ml mlieka, 1 ČL cukru a droždie dobre premiešame a necháme vzísť kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, pridáme do nej cukor, soľ, olej, mlieko, kyslú smotanu do ktorej si prišľaháme vajíčko, nastrúhame uvarené zemiaky a na koniec vzídený kvások. Dobre vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu nakysnúť. Po nakysnutí cesto vyvaľkáme a natrieme škvarkami.
  2. Na škvarky natrieme maslo.
  3. A zložíme z obidvoch strán do stredu.
  4. A ešte raz preložíme cesto do stredu a necháme ho 30 minút odležať. Toto opakujeme 3 krát.
  5. Po troch nakysnutiach a preloženiach cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom alebo kto čo chce a má rád a dáme piecť do ružova. Asi tak 20 minút ale tu si musíte sledovať, každá rúra inak pečie. Tieto sú pripravené pre moju dobrú susedku. Robila som dve dávky.
  6. A toto na tácke. Sú veľmi dobré, to maslo tam dalo jedinečnú chuť. Jedna dávka asi 75-80 kusov, ale ja robím menšie.
  7. Ešte jeden obrázok.