Cviklové halušky s jahňacím mäsom
Foto: valina
Výborné jedlo s chuťou jemného jahňacieho mäska.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cviklové halušky: | |
1/2 ks uvarená |
|
300 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Mäso: | |
500 g (bez kosti) |
|
1 ks |
|
2-4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Halušky: Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múky, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, varíme až kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a premyjeme.
- 2
Mäso: Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s nastrúhaným zázvorom a cesnakom. Potom pridáme nakrájané osolené a okorenené mäso, oprážame, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dusíme. Po 15 minútach pridáme mletú papriku a dusíme do mäkka. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a majoránku.
- 3
Halušky podávame s uduseným mäskom a posypeme pažítkou.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu